top of page

קיר הרעיונות

 אהבתם? צרו קשר עם מציע/ת הרעיון

Asset 2.png

זה לא רעיון, זאת בקשה

Ohad Baehr

http sniffer פותר את רוב הבעיות באתגר הזה, הטכנולוגיה הזאת לא הומנית, המנעו מהשימוש בה.

igloo-test

עומר גוהרי

פיתוח של תוכנה/VM שיהוו את סביבת הנבחן הבלעדית בזמן המבחן. מתחברים לסביבה כמה דקות לפני המבחן ולא ניתן לצאת ממנה עד הגשה סופית. יציאה מהתוכנה בכל דרך חוקית או לא חוקית, דינה פסילה במקום.
בתוכנה הסגורה הזו מעבירים את השאלות של הבחינה, נפתחת מצלמה ובסוף גם מגישים את הבחינה בתוכנה הזו.
המטרה כאן היא למנוע אפשרות לעבור למסכים אחרים במהלך הבחינה, כי אין אפשרות לצאת מהסביבה הזו למשך כל זמן המבחן.
ניתן לשלב מעקב אחרי תנועת העכבר כאמצעי בדיקה נוסף לכך שהנבחן לא יוצא ממנה.
הפתרון לא נותן מענה ל:
נבחן שפותח שני מחשבים, באחד הוא נבחן ובשני הוא עושה כרצונו. אפשר לבקש ממנו בתחילת המבחן לצלם את הסביבה כדי לוודא שאין אחד נוסף.

בהצלחה

0509177765

טכנולוגית המחר

שלום לכולם,
ניסיתי לחשוב על כמה רעיונות שיקיפו את הבעיות הרבות. לבסוף הכל התלכד לכדי רעיון אחד, אני לא מבינה בטכנולוגיה אז יתכן שהלכתי רחוק... אך מתארת לעצמי שאם העולם צועד לשם ומחפשים פתרון שישרת אותנו בעתיד אולי כדאי להשקיע.

עט גרפי:
1. בעת האחיזה מזהה טביעת אצבע
2. בעל ראש מצלמה של 360 מעלות
3. כולל מערכת המנטרת מוליכות חשמלית של הגוף (כמו בפוליגרף)
4. מערכת המשבשת הפעלה של מכשירי סלולר ומחשבים נוספים בקרבה.
המבחן:
1. ממוחשב ומתוזמן
2. אופציה לכתיבת תשובות ע"י העט ולוח גרפי
3. מחולק ל-3 חלקים (או יותר)

אופן הבחינה:
תחילה יש לפתוח את אתר הבחינה אשר יפתח את המצלמה במחשב ואת המיקרופון (אם המצלמה בעט לא מספקת). על הסטודנט לחבר את העט הגרפי ולחכות לסנכרון שלו עם האתר. בעת פתיחת העט ובמשך כל זמן היאחזות בעט תתאפשר זיהוי של הנבחן כולל תמונת פרצופו בזווית שלו. כמו כן העט תזהה את רמת של הדופק מוליכות חשמלית של העור וכו' ותקבע רמת בייס ליין.
העט יבצע סריקה לזיהוי חפצים ברדיוס הקרוב. על השולחן יהיה מותר אך ורק חפצים כגון מזון, שתיה וכו' שהמערכת תזהה כחפצים מותרים.
לנבחנים עם חומר פתוח או מכשירי עזר- המערכת תבקש זיהוי החפצים לפני תחילת המבחן.
המבחן יתחיל בשעה היעודה ורק לאחר שהמערכת זיהתה שכל המדדים בעט עובדים כשורה (אולי כדאי שיום לפני ינסו לבדוק שהכל תקין ולא יחכו לדקה האחרונה).
המערכת לא תאפשר פתיחה של דפי אינטרנט נוספים.
המידע מכל העטים יבאו למערכת בקרה שתראה את כל המסכים של הסטודנטים בזמן הבחינה כפי שהתקבל מהעט. על מנת להקל על הפיקוח כדאי לחלק לקבוצות של כ-80 סטודנטים (ואם אכן העט יהיה מועיל ורגיש להעתקות, יהיה ניתן להרחיב).
כאשר תהיה תנועה חשודה באחד העטים: אם הסטודנט עזב את העט, או ישנו שינוי במאפיינים הפיזיולוגיים או כל שינוי אחר- המסך של העט הנ"ל יוגדל ויאותת למשגיח של אותה קבוצה. המשגיח יוכל לבדוק בצורה ספציפית את הסטודנט הנ"ל ע"י סיבוב המצלמה לזווית החשודה. המשגיח יוכל לתקשר עם הסטודנט ספציפית ע"י דיבור או שליחת הודעה למסך. אם לא תהיה תגובה יוכל לפסול/לרשום הערה/או כל דבר אחר נראה לכם מספיק הוגן.. (כמובן שהכל מוסרט ונשמר)
כאשר חלק אחד של המבחן הסתיים, תתאפשר הפסקה ולא יהיה ניתן לחזור חזרה לחלק הראשון שהושלם כבר.

יתרונות:
 טביעת האצבע- אינו מאפשר שמישהו אחר יענה במקום הנבחן
 המצלמה- נותנת תמונה מלאה של סביבת הנבדק
 גם אם הסטודנט מנסה להערים בכל דרך שהיא המוליכות החשמלית אמורה לזהות את זה (אלא אם כן הוא רגיל לשקר.. אך סביר להניח שזה ירתיע אותו מספיק שלא יעשה זאת)
 תתאפשר הפסקות
 מבחן המאפשר כתיבת נוסחאות וציורים
 מאפשר פיקוח על כמות רבה מאוד של סטודנטים
 רוב הפתרונות כבר קיימים בשוק רק יהיה צורך לאחד אותם יחד (פוליגרף, סורק, מצלמה 360 מעלות וכו')

חסרונות:
 ייקח זמן להכין
 פיתוח יקר (אך אם יהיה מצלח תוכלו למכור לכל העולם..)
 דורש תרגול של הסטודנטים לפני כן, לכתיבה על לוח גרפי בכתב סביר לקריאה
 ואולי עוד כמה דברים שלא כיסיתי :)

בהצלחה!

חלופות לטוהר בחינה

אולי פשוט להאין לסטודנטים שלמדו השקיעו את רוב מרצם ולא מעוניינים שבחינה תדחה לספטמבר או כל חודש אחר כי למישהו לא מספיק נוח להתחשב כי מפחדים מטוהר הבחינות.
לתת עבודות בית רציניות שמכבדות את הנושא בהיקף שאינו גדול כמו סמינריון אבל מספיק גדול ומשמעותי ויכול להתקיים עם חומר הקורס עליו הסטודנט יבחן בע"פ
אבל כל המחשבה של שליטה מרחוק על מחשבי הסטודנט פתיחת מצלמה הגבלה של שעות הבחינה של- 4 שעות שמתאימות לאונ' ואולי פחות לסטודנטים שהם עובדים חיוניים בתקופה זו או לסטודנטים שהם הורים ואז יש גם את מרכיב הרעש עם ילדים בבית!

שלא נדבר על זה שאנחנו כבר באמצע סמסטר 20202 ב' ועדיין לא קיימו את מועדי הב' של 20202 א' - שאין זה הגיוני לפרוס 10 בחינות של האונ' הפתוחה במקצועות המדעים כי רוצים לשמור על טוהר בחינה להוריד את סף המעבר ל 55 כי סטודנטים רבים מעוניינים בממוצע גבוהה וגם לא מעוניינים בקוורסים חוזרים דבר שככל הנראה האונ' מכוונת עליו במטרה לא למצוא את החלופה למרבית קורסי המדעים עד שלב זה. מה עוד שיש מחשבה ששבוע זה מספיק זמן להערך לבחינה במקביל לעוד 4 קורסים חדשים שנלמדים בסמסטר הזה שהקלה של אי הגשת ממנים היא הגיונית בעוד שזו פוגעת רק בטובסטודנט ולא מקדמת אותו לשמר על קצב למידה וסטודנט שבוחר להגיש מטלות צריך זמן השקעה בקורסים של סמסטר זה בעוד שהאונ' מצפה שימשיך לשמור על רמת הידע שאותה נדרש לדעת לבחינה שלא התקיימה עד שזו תמצא פתרון.



בשורה התחתונה חושבת שעבודות בית ברמה מספקת ובחינה בע"פ על תוכן העבודה על מנת לבדוק שאכן הוכנה לבד היא אופציה נכונה

תוכן המבחן

לריסה

ישנם שני כיוונים לפטרו הבעיה. הכיוון הראשון - מערכות להבטחת טוהר מידות. והכיוון השני - שינוי תוכן המבחן.

מתקיים שיח מתמיד על הצורך בשינוי הרגלי הלמידה באקדמיה. בעולם המודרני מחד קיימים היקפי מידע גדולים מאוד, הרבה מעבר למה שאדם אחד יכול לזכור. המידע מתיישן, מתעדכן, מתחדש, כך שמה שלומדים באוניברסיטה הופך במהירה ללא מספיק, ולעתים אף ללא עדכני. ומאידך, המידע, כולל הרבה מידע מקצועי חשוב, נמצא בהישג יד בלי לצאת מהבית. ישנם קולות שטוענים שאקדמיה איבדה את הרלוונטיות כלל. אינני מסכימה, ואף דוחה את הטענה בתוקף. אך ברור שיש צורך בשינוי השיטה האקדמית. יש להעביר את מוקד הלימודים משינון מידע מסוים לפיתוח יכולות למידע עצמאית, כולל איתור מידע, השלמת פערי ידע, התעדכנות והתמקצעות מתמדת ובלתי פוסקת, התייעצות עם מומחים רלוונטיים.

על כן נראה לי לנכון להתמקד בכיוון השני - שינוי תוכן המבחן. המבחן צריך לשקף את יכולת החשיבה, וכן, יכולת איתור ושימוש במידע רלוונטי. כך למשל, במבחן הנדסה אין טעם לתת משימות להוכיח נוסחה או לחזור על הנלמד בכיתה, אלא יש לתת משימה יישומית, שדורשת חיפוש פתרון, למשל בחירת נוסחאות מתאימות ויישומן הנכון בהתאם למשימה שהוגדרה. אגב, מבחני בית מאוד מתאימים לכך, הרי לרשות הסטודנט כל הכלים והאמצעים לחיפוש מידע רלוונטי. יש לבדוק את יכולת החשיבה, כולל איתור מידע ופיתוח רעיונות, מובן שכל זאת על בסיס החומר הנלמד. אגב, גם התייעצות היא סוג של יכולת איתור ידע ושימוש במקורות, שחשובה מאוד בעולם העבודה האמתי.

ולגבי העתקות, עד כמה שידוע לי, כבר היום יש תוכנות שיכולות לתת מדדים שמראים בכמה אחוזים דומים המבחנים או העבודות והאם הועתקו.

נ.ב. יש אפילו משהו מאוד מיושן בניסיון "לנתק" את הנבחן מעולם הידע הרחב. לארגן, לצורך המבחן, סביבה לא אמתית, מלאכותית של "המידע שבראש" בלבד. הדבר טורם לטענות שהאקדמיה תלושה מהמציאות, לא תורמת לא למציאת העבודה ולא לביצועה המיטבי. שוב, איני מסכימה לכך באופן כללי, אך כן רואה לנכון לבצע שינויים גדולים. שינוי הגישה למבחנים - אחד השינויים הנחוצים, שאמור להוביל גם לשינוים משמעותיים בשיטות ההוראה בכלל.

בברכה,
לריסה

0532503835

מבחן האמת

הדס

לכל הסטודנטים תינתן חוברת מוסר על חומרת השקר וחשיבות מידת האמת. סטודנט שיעבור את המבחן על חוברת המוסר בציון 90 פלוס. יוכל לגשת לבחינה בביתו. אפילו ללא זום.
הדרישה של רעיון זה היא מצפון ואגו של 100% מהסטודנטים.
נראה מופרך, אך זה יעיל מכל שיטה אחרת.
כי מי שרוצה לשקר ימצא את הדרך לעשות זאת גם מול המשגיח.

0524093833

תכנה להשתלטות על מחשבי הסטודנטים.

קוטי צרפתי

להקים תוכנה שתאפשר לסגל המרצים/הבוחנים להשתלטעל מחשבי הסטודנטים מרחוק
בעצם שתהיה להם היכולת לצפות בנעשה בכל מחשב אולי לאפשר זאת באמצעות סיסמא /קוד שהסטודנטים יקבלו לפני הבחינה ואז המסכים יפתחו אצל המרצים.

0526597759

בדיקה מקיפה

איל מרטון

הנבחן יכנס לבחינה בזום מהמחשב ומהפלאפון בו זמנית. המחשב עם מצלמה פועלת מכוונת לנבחן, והפלאפון בזום עם מצלמה יהיה על כסא (או משהו אחר), ויצלם אתם הנבחן מאחור (בצורה שרואים את גב הנבחן, את מסך המחשב, ואת החומר הנמצא על השולחן. לבסוף, הנבחן יהיה מחוייב לעשות SHARE SCREEN לאורך כל הבחינה, והכל יוקלט (סה"כ לכל נבחן יש 3 מסכים של הזום שמוקלטים, אחד מהמצלמה של המחשב, אחד מהפלאפון המצלם את הנבחן מאחורה ומוודא שהוא לא משתמש בדברים אסורים, והאחרון זה המסך עצמו של המחשב. כל נבדק יקבל קוד שאיתו הוא צריך להיכנס, כך שאם יתעורר חשד שהנבחן מרמה, יהיה ניתן בקלות לעבור על שלושת המסכים שהוא סיפק ולראות האם הוא עבר על הכללים.

050-3232394

מיני סמינריון

מיכאל שרביט

מתכונת זו של קיום בחינות קיימת כבר שנים רבות גם בבתי הספר וגם באקדמיה תוך התעלמות מהשינויים הרבים שהתרחשו בעולמנו, זמינות המידע, מאגרי מידע גדולים, מאמרים ומחקרים מפורסמים ברשת, מדיה, וכל מידע שאנו צריכים זמין לנו גם תוך הליכה ברחוב בטלפון הנייד. מיותר לחלוטין ללמוד חומר בע"פ, לשנן ולהיבחן עד כמה אנו זוכרים את החומר. הוכח שתלמיד שעושה עבודת בית ומגיש אותה כתובה, ערוכה ומלווה בתמונות והמחשות זוכר טוב יותר את החומר מאשר תלמיד שנבחן במשך שלוש שעות על חומר שלמד בע"פ. ולענייננו, עבודת מיני סמינריון שתבוצע ע"י סטודנט מתוך שאלות הכוונה תהיה משמעותית ומלמדת יותר מאשר לימוד חומר בע"פ למבחן. עבודה זו תשקף טוב יותר את מיומנותו של הסטודנט לאתר חומר, לנתחו ולהפיק ממנו את הנדרש ע"פ שאלות ההכוונה. כל בעל מקצוע בשוק העבודה הנדרש להכין פרויקט, משימה, הרצאה, ועוד ניגש קודם למידע העומד לרשותו במאגרי המידע הזמינים בכלים האלקטרוניים, כולל מורה המכינה מערך שיעור. אין שום סיבה שסטודנט לא ילמד מיומנויות אלו כבר בבחינת הגמר.

0506244833

משקפי מצלמה (משקפי גוגל)

אביחיל

כל סטודנט יקבל משקפיים עם מצלמה. המשקפיים יסריטו ויעקבו או יצלמו פריימים מידי כמה שניות כך שהמוסד יוכל לראות מה הסטודנט רואה. בנוסף- הסטודנט יהיה מחוייב להתחבר לאתר zoomעם רמקול דלוק כך הבוחנים יוודאו שהנבחן יושב בחדר שקט יוכלו גם לעקוב אחריו ואחרי הרעש סביבו.

רק AI יפתור את הבעינ הזאת

Joe Axelrod

בדומה לכפתור "אני לא רובוט" של גוגל, כל התוכן של המבחן, כולל השאלות וחומר העזר - נמצאים באתר שהוא single page application.

הנבחן צריך לנפעיל אפליקציית PC עליה רצה מכונת AI שמאזינה ללחיצות המקלדת, תנועות העכבר ונתונים שונים של המחשב. אם הנבחן לא יתנהג כמו נבחן - היא תזהה את זה ותפסול את הבחינה שלו

הנהבחן צריך "להתנהג יפה", כלומר, להפעיל מצלמה ולעשות את הבחינה מול המחשב, לא להפעיל אפליקציות אחרות, לא לשוטט באינטרנט וכולי. הצילום של הבחינה שלו לא יישמר אלא ה-AI יסרוק אותה ואםם הוא ייראה התנהגות חריגה הוא יפסול את המבחן

זה יגרום לאנשים פשוט לא להתחכם

שום פתרון אחר לא יעבוד, כל ניסיון ליצור פתרון "מדוייק" - ייכשל

0528712456

שימוש במראה

הדס

המבחן יתבצע באמצעות זום כך שהבוחן יוכל לראות שהסטודנט משתמש רק בחומר שמותר לו.
כדי לבדוק שהנבחן לא גולש לתכנים שאסורים לשימוש במהלך המבחן, הנבחן יציב מראה/פלאפון עם מצלמה במצב סלפי אל מול המחשב וכך הבוחן יוכל לראות את מפעולות הסטודנט על המחשב. בהצלחה לכל הנבחנים!

0524093833

Kir.png
bottom of page